DUURZAAM GEKWEEKT, SUPERVERS, GEZOND EN TOEGANKELIJK VOOR EEN BREED PUBLIEK, DAT IS DE CLARESSE. DEZE NIEUWE ZOETWATERVIS, FAMILIE VAN DE CATFISH, HEEFT EEN LEKKERE, MILDE SMAAK. HIJ IS MALS, STEVIG VAN STRUCTUUR EN MAKKELIJK TE BEREIDEN. DE CLARESSE, VANAF NU VERKRIJGBAAR IN EUROPA, IS EEN SPECIALITEIT OP ZICH MAAR OOK UITSTEKEND TE GEBRUIKEN ALS DUURZAME VERVANGER VOOR OVERBEVISTE WITVISSOORTEN.

Over Claresse

De Claresse is een zoetwaterwitvis die is voortgekomen uit een natuurlijke kruising tussen twee vissoorten uit de familie van de catfish. Hij is dus uitstekend te gebruiken als duurzame vervanger voor overbeviste witvissoorten.
Wil je zien hoe deze vis gekweekt wordt, bekijk dan eens het volgende filmpje:

Duurzaamheid

Het kweken van de Claresse gebeurt in Nederland in overdekte vijvers, met een uniek recirculatiesysteem dat slechts minimale hoeveelheden water gebruikt. Daardoor is de belasting voor het milieu minimaal. De kwekers, met meer dan tien jaar ervaring op dit gebied, zijn verantwoordelijk voor het totale proces van kweek tot vangst. Er wordt veel zorg besteed aan het welzijn van de vissen.

Ze zwemmen in water van de hoogste kwaliteit, hebben voldoende voedsel en worden door de diervriendelijke bassins niet beperkt in hun natuurlijk gedrag. En zijn daardoor vrij van stress. Van hormoongebruik en GMOvoeding (voeding die wordt verrijkt met genetisch gemodificeerde organismen) is geen sprake. De kwekerijen staan continu onder controle van specialisten, waardoor de beste kwaliteit wordt gewaarborgd.

  1. uniek recirculatiesysteem met minimale belasting voor het milieu
  2. veel aandacht voor welzijn van de vissen
  3. geen hormoongebruik of GMO-voeding
  4. 24-uurs controle door specialisten

Keurmerk

Op de Viswijzer van de Good Fish Foundation, kun je als consument makkelijk zien of je vis aankoop een duurzame keus is: www.goedevis.nl . In deze viswijzer wordt de Claresse als "goede vis" beoordeeld. Ook is het ASC keurmerk voor verantwoorde viskweek een manier om te zien of je duurzame vis koopt. Op dit moment is de standaard voor duurzame kweek van meerval in ontwikkeling en wordt verwacht eind 2018 toepasbaar te zijn op Claresse. Leer meer hierover via de volgende link
Anova promoot Claresse® die wordt aanbevolen als duurzame vis door het WWF en Stichting de Noordzee (NSF)