DUURZAAM GEKWEEKT, SUPERVERS, GEZOND EN TOEGANKELIJK VOOR EEN BREED PUBLIEK, DAT IS DE CLARESSE. DEZE NIEUWE ZOETWATERVIS, FAMILIE VAN DE CATFISH, HEEFT EEN LEKKERE, MILDE SMAAK. HIJ IS MALS, STEVIG VAN STRUCTUUR EN MAKKELIJK TE BEREIDEN. DE CLARESSE, VANAF NU VERKRIJGBAAR IN EUROPA, IS EEN SPECIALITEIT OP ZICH MAAR OOK UITSTEKEND TE GEBRUIKEN ALS DUURZAME VERVANGER VOOR OVERBEVISTE WITVISSOORTEN.

Gezondheid

De Gezondheidsraad adviseert volwassenen per dag 450 mg omega-3 vetzuren. Dat komt neer op het twee keer per week eten van vis, waarvan tenminste een keer een portie vette vis, omdat die rijk is aan omega-3. Claresse bevat 750 mg omega-3 vetzuren per 100 gram vis, en daarmee komt Claresse dicht in de buurt van bijvoorbeeld zalm.

Rijk aan Omega vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor een goede gezondheid. De vetzuren worden niet door het lichaam zelf aangemaakt, maar moeten het lichaam binnenkomen via de juiste voeding. Vis is daarmee een belangrijke voedingsbron voor de vetzuren. De omega-3 vetzuren zijn ?gezonde vetten?; ze bevatten onverzadigde vetten en die zorgen er ondermeer dat het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt.

De omega-3 vetzuren hebben niet alleen een positieve invloed op het cholesterolgehalte, maar ook op de bloeddruk, het hart en de weerstand. In Europese landen waar relatief veel vis wordt gegeten sterven minder mensen aan hart- en vaatziekten.

Kraakvers binnen 2 uur verwerkt

Resultaat van het kweken van Claresse is het reduceren van de CO2-uitstoot. Anova zoekt voortdurend naar een duurzame oplossing, ook voor het energieverbruik. En dat betekent dus ook dat Claresse kraakvers bij de klant wordt afgeleverd. Claresse wordt na oogst zelfs binnen twee uur verwerkt. Vervolgens ligt de vis binnen 24 tot 36 uur bij de klant. Verser kan niet!

  1. CO2 Champion
  2. supervers: binnen 2 uur verwerkt
  3. binnen 24 tot 36 uur bij de klant
Anova promoot Claresse® die wordt aanbevolen als duurzame vis door het WWF en Stichting de Noordzee (NSF)